Saturday, March 28, 2009

Framtidsdrömmar...

Som jag berättat om tidigare så är vi i full gång med att planera två tillbyggnader på huset. Dels ska köket göras större, dels ska ett tillbygge göras på övervåningen. Där finns idag en balkong som vi aldrig någonsin har tillbringat några längre stunder och det är alltså denna som nu ska bort och istället får vi en extra umgängesyta på ovanvåningen.
Och med planer kommer naturligtvis idéer och visioner. Så häromdagen när jag sökte ny inspiration på nätet snubblade jag över ett alldeles fantastiskt innertak. Ett sådant vill jag definitivt ha i den nya tillbyggnaden på övre plan. Väggarna kommer till viss del att bli sneda och jag skulle vilja skapa en känsla av vindsutrymme och med det här innertaket blir det perfekt!

Får väl höra vad snickaren säger om det, sambon tyckte i alla fall att det var fint!


Bild lånad från www. apartmenttherapy.com

Vidare har vi idag ett vitmålat brädgolv i hallen på ovanvåningen och det skulle jag vilja fortsätta med även i den "nya delen"(utrymmet kommer att flyta ihop med den nuvarande hallen).
I februari månad lanserade b la Beckers en ny golvfärg, Golvfärg Plus och är enligt Beckers både slitstark och lättarbetad med hög glans och utan starka lösningsmedel. Färgen är dessutom övermålningsbar efter bara tre timmar så att man snabbt kan flytta in i rummet igen. Skulle kanske kunna vara något!?


Bild lånad från www.beckers.se

Till detta utrymme skulle jag även vilja ha en stor(så stor det nu går att få in), skön tygsoffa med massor av kuddar. Gärna i något mörkare tyg(som på bilden eller i mörkt grå) för att bryta av det vita.

Ja, nu längtar man ju verkligen...

Friday, March 27, 2009

Frank Lloyd Wright...

Jag kan inte låta bli att beundras av Frank Lloyd Wright´s fantastiska arkitektur. Ett av hans verk "Fawcett House" ligger nu ute på marknaden för inte mindre än 2, 7 miljoner Us- dollar.
Huset finns beläget i Californien och ritades och tog sin början år 1955 men stod färdigt först 1961, två år efter Wright´s bortgång.
Vidare har hemmet ägts av paret Randall och Harriet Fawcett som uppfostrade inte mindre än fyra barn, levde, arbetade och slutligen gick bort inom husets väggar. Paret var fascinerade av Wright´s arkitektur och även om bygget drog ut på tiden sägs paret alltid ha varit mycket stolta och entusiastiska över sitt hem.




Typiskt för Frank Lloyd Wright´s arkitektur är massiva väggar och golv av natursten, platsbyggda möbler, stora glaspartier och han var även en stor föregångare med sina fantastiska öppna planlösningar i hemmen!
Mitt favorithus utgörs av det vackra "Falling Water" som för övrigt anses vara ett av 1900- talets mästerverk inom villaproduktion. Huset byggdes under åren 1936- 1937 som fritidshus(!) åt den förmögne varuhusägaren Edgar Kaufmann. Huset finns beläget i en trång dal i ett bergsområde i södra Pennsylvania och är byggt över ett mindre vattenfall, därav namnet.




Bilder lånade från www.casasugar.com

I husets bottenvåning ligger det stora vardagsrummet och köket, en trappa upp två sovrum och ett mindre gästrum och slutligen på översta våningen rummen för sonen i familjen. De stora ytorna på bottenvåningen är indelade i skilda zoner: ett bibliotek, en matplats vid sidan om köket, sittmöbler vid den öppna spisen och en annan sittgrupp mellan de båda terasserna.
Huset fungerar idag som turistattraktion.

Thursday, March 26, 2009

A room with a view...

Ja, här snackar vi utsikt!
I mina ögon ett helt fantastiskt rum, som att sova utomhus fast med komfort!
Älskar den takhängda korggungan. En liknande har jag tipsat om i ett tidigare inlägg(klicka på "En stunds avkoppling" under fliken Bloggarkiv eller scrolla ner på sidan till inlägg gjort 10 mars).

I övrigt vill jag önska er besökare en riktigt trevlig fredag!


Bilder lånade från www.livingetc.com

Wednesday, March 25, 2009

En dröm i vitt...


Tycker du det är svårt med inredning, lider av beslutsångest och önskar uppnå ett fantastiskt resultat kommer här ett bra tips. Välj vitt på väggar och möbler och ett ljust eller vitlaserat golv. Sätt därefter till en accentfärg, t ex svart, brunt, beige, grått eller blått som du gillar på: kuddar, plädar, ramar, prydnadssaker etc. samt någon enstaka möbel. Hur enkelt som helst och kan dessutom bli hur bra som helst. Se bara nedan vilket fantastiskt hem, helt i vitt!
















Bilder lånade från www.skonahem.com

Piff, piff...


Bild lånad från www.jcpenny.com
Med hjälp av prydnadskuddar piffar man lätt till soffan, sängen och uteplatsen. Och även om de ärligt talat många gånger är mest i vägen, så är de som pricken över i. Man kan liksom inte vara utan dem.
Jag älskar kuddar och handlar dem allra helst hos mimou. Nyligen upptäckte jag dock att Esprit har en Home Collection. Nedan ses deras Metallic Chick- kollektion i blått resektive deras Lightshades- kollektion i beiga toner. Båda känns fräscha, moderna och stilrena.
I like!






Bilder lånade från www.handladesign.se

Monday, March 23, 2009

Drömbadrum...

Är det här ett drömbadrum eller vad!?
Bild lånad från www.casasugar.com
Själv har jag alltid drömt om ett badkar med lejontassar i stil med bilden längts ned. Tyvärr så är begreppet "badrum" ej befintligt i vårt lilla hus och något badkar finns det således inte någon plats för.
I framtiden hoppas jag dock på en spa- avdelning i källaren och tro mig, då ska det efterlängtade karet in!
Tills dess får jag väl drömma mig bort i de här underbara badrumsmiljöerna, suck...

Bild lånad från www.apartmenttherapy.com


Bilder lånade från www.livingetc.com


Bilder lånade från www.casasugar.com

Bild lånad från www.westerbergs.com

Sunday, March 22, 2009

Nya utmaningar...

Bild lånad från www.slettvoll.no
Ja, som jag har berättat tidigare under veckan så har min mor och styvfar bestämt sig för att fixa till sitt vardagsrum och jag har åter igen fått den stora äran att hjälpa till. Så igår bar det av till IKEA för att hämta hem soffgruppen som min mor sett ut när vi var på IKEA tidigare under veckan. Det blev en vit Ektorp 3- sits + 2 st fåtöljer.
Väl hemma gjorde vi en snabbmöblering och resultatet blev helt enastående. Observera att sofforna ej ännu har fått klädsel!
(Bilderna är tagna med mobiltelefon och håller dessvärre ingen högre kvalitet.)
Nu ska ny (kelim)matta köpas in(den som ligger på golvet är tillfälligt lånad från en annan del av vardagsrummet), liksom kuddar till soffan/fåtöljerna, tavla till väggen, nya krukor och växter till fönsterna och nya gardiner sättas upp.
Inspirationen är hämtad från Kelim- miljön från Slettvoll och det känns som vi är på god väg att lyckas!
Mer bilder på det slutgiltiga resultatet kommer framöver. Håll utkik!


Saturday, March 21, 2009

Vila med stil...

Söndag, en dag som bör ägnas åt rekreation och vila. Gå en promenad, gör en trevlig utflykt, läs en bok, ta en fika med nära och kära, koppla av!

Bild lånad från www.skonahem.com

Nedan följer exempel på möbler får återhämtning.
Charles Eames lounge chair från 1956 är lite ful- snygg. På något vis påminner den mig om dagens snurrfåtöljer med fotpall som jag avskyr över allt annat i möbelväg. Formgivningen är naturligtvis en helt annan även om jag tror att dessa har influerats av Eames.



Här en vilostol formgiven av favoriten Le Corbusier. Tjusig!

Bilder lånade från www.made-in-china.com

Den här vilostolen kommer från ett lokalt företag i Lönsboda som går under namnet Kullaro.
Kullaro formger och tillverkar inredning, konst, möbler och smycken där diabasen finns med som ett signum för varumärket.
Visst har den väl klass!?

Bild lånad från www.kullaro.se

Friday, March 20, 2009

Hemmets hjärta...

Gud vad jag längtar till vi ska få ordning på köket. I dagsläget bär det tydliga spår från 70- talet med rödblommigt kakel ovanför köksbänken. Vidare är själva skåpsinredningen visserligen vitmålad men de är gamla och slitna och för ingen större charm med sig.
Det nya köket blir i vitt(Lidingö från IKEA) med svarta granitskivor.
Gillar köket nedan i helvitt med rostfria kontraster. Köksön var trevligt utformad och lamporna som hänger ovanför var verkligen urtjusiga.
Det vita köket lite längre ner har fint golv och med uteplats i direkt anslutning.

Bild lånad från Coastal Properties

Bild lånad från www.ballingslov.se

Här två olika kök i klassisk ek. Ett i ett mer traditionellt utförande och ett i modern stil. Båda är fina på sitt sätt.
Bild lånad från www.tibrokok.se

Bild lånad från www.marbodal.se

Rostfritt i all ära, men man får putsa och feja en hel del!

Här två vita kök i modern stil. Fina inredningsdetaljer i båda miljöerna!


Bilder lånade från www.skonahem.com

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig lördag!

Thursday, March 19, 2009

Vårkänslor...


Bilder lånad från www.potterybarn.com

Våren är på fullt intågande. Penséerna börjar så smått synas här och var, det är ljust när man stiger upp, inte mörkt förrän efter 18 och hos Potterybarn kan ses en minst sagt vårlik färgskala. Det är en helt underbar tid vi har framför oss nu gott folk och det gäller att ta vara på den, stanna upp och njuta!
I övrigt håller vi på för fullt med att få ritningarna klara på huset. Två tillbyggnader ska till under sommaren är det tänkt, resten av fasaden ska bytas och nytt tak läggas. Innan vi kommer dit ska dock allt tegel plockas ner. Vi har en minst sagt spännande tid framför oss.
Vidare är målet att hinna klart till 100% i vardagsrummet och fixa till hallen(lägga granitgolv, gipsa, väva och måla väggar och tak mm.) innan vi börjar på ute. Vi får väl se hur det går. Håll utkik, renoveringsrapporter kommer att läggas ut efter hand under våren!

Wednesday, March 18, 2009

Till mor...

Dagens inspiration är tillägnad min mor som håller på att förnya sitt vardagsrum. Som vanligt har jag fått äran att hjälpa till.
Vidare har ny soffgrupp valts ut. Efter ett spontanbesök på IKEA blev det en EKTORP 3- sits + 2 st fåtöljer i samma serie. Allt i vitt.
Nedan följer lite olika stil och färgsättning som du/ni kan inspireras av och fundera på.
Kram från mig!




Bilder lånade från www. potterybarn.com


Bild lånad från www.carpetvista.com
För att inreda i den här stilen behöver du bara sätta till Kelim på kuddar och matta. Soff- och sidobord i brunt har du ju redan. Dina vita bordslampor blir fina till!



Bild lånad från www.europamobler.com
Här ett vardagsrum i modern stil med en färgskala i svart och vitt. Med hjälp av nya lampskärmar i svart, en ryamatta i svart och svarta och vita kuddar och plädar fixar du den här stilen.



Bild lånad från www.ballarddesigns.com
Här har man använt sig av vårlika pasteller.
Ny matta i beige och så kuddar i vårgrönt, beige och pastellrosa sen är det klart!




Bild lånad från www.slettvoll.no


Bild lånad från www.parcourrier.se
Överst en miljöbild från norska Slettvoll. Även här har man använt sig av en Kelimatta. Kuddar i mullvad och beige. Istället för lampfötter i rotting kan du sätta till lampskärmar i samma material!
Till den här miljön( men även de andra) skulle den där pläden i fuskpäls som jag pratade om även göra sig fin!



Bild lånad från www.slettvoll.no
Inredning i en skala av vitt och linnebeiget. Här behöver du bara sätta till ljus matta, kuddar i vitt och linnematerial.



Bild lånad från www.ilva.se
Slutligen en miljöbild inredd med blåa toner. Till detta behövs kuddar i olika blå nyanser, matta i mörkt marinblå samt pläd mm. i mullvadsfärg.
(Vilken underbar Hortensia på bordet!)

Ha en bra dag alla!