Sunday, November 22, 2009

Goodbye for now...

Bild lånad från Potterybarn.com

Kära läsare!
Jag har bestämt mig för att ta en paus ifrån bloggandet. Det är ju som ni alla säkert vet mycket man ska hinna med och renoveringen av huset kommer att stå som prioritet 1 på listan framöver. Jag kommer således lägga allt mitt krut på det och bloggen får därmed stå åt sidan tills vidare.
Titta gärna in igen om ett tag(framåt vårkanten). Man vet ju aldrig...
Kram på er!

Friday, November 20, 2009

National Elv


Another classic Elvgren peice from Tim Harris.

Thursday, November 12, 2009

Julstämning...

Bild lånad från Potterybarn.com

Någon som börjat komma i julstämning ännu?
Tittar man på de Amerikanska sajterna är julen i full gång. Själv har jag inte riktig fattat att vi är så långt fram på året som vi är. Kanske är det gråvädret och den relativt höga temperaturen som styr detta!?
Idag har jag skrivit ut min alldra första faktura ut till kund(hurra!). Dataprogrammet jag skulle använda var ingen lätt match och det hann bli mycket frustration innan allt blev korrekt. Men skam den som ger sig!
I övrigt kan jag berätta att den "Mentala dieten"(läs tidigare inlägg) som jag började med för ett litet tag sedan är betydligt svårare än vad jag någonsin kunnat föreställa mig. Jag har tagit mig igenom någon enstaka dag men inte längre än så, så det här lär ju pågå ett tag. Ett riktigt Wake- Up Call!
Hoppas ni alla får en härlig dag!

Tuesday, November 10, 2009

Upplyst...

Bild lånad från Potterybarn.com

Någon mer än jag som känner sig tröttare än vanligt nu när vintermörkret tränger sig på?
Här hemma blir mest mysbelysning om kvällarna och gärna levande ljus. Kom på att det nog kan vara en bra idé att istället ha det lite mer upptänt när jag kommer från jobbet och ett par timmar in på kvällen. Jag är en riktig Anti-taklamps- fantast, använder endast takbelysningen då det är absolut nödvändigt. Istället föredrar jag det ljus som fönsterlampor och annan mysbelysning ger ifrån sig och takspottarna här hemma dimmas i regel alltid ner på det svagaste. Men med tanke på det lilla dagsljus man nu får om dagarna tänker jag alltså lägga om kursen och låta taklamporna stå på lite längre. Mysa får man väl göra efter 19...
Förhoppningsvis kommer jag även att känna mig lite piggare av detta och kunna hålla mig vaken lite längre om kvällarna!

Saturday, November 7, 2009

messy drawings on my table.

i didnt post anything in a few days,and i havnt finished anything so far,so just a little sneak preview on newer work.i will leave the house in a minute and going to have a long day at work.doing some kind of angel holding a dead bird...
have a nice weekend.

En plats att arbeta...

Bild lånad från DavidJimenez.com

Just nu upptas min tankeverksamhet väldigt mycket av en önskan om en trevlig och rofylld plats att arbeta hemma. I mitt fall innebär detta att kunna sitta vid datorn, arbeta med utskick och annat till Tinas Home Service men också en plats att sitta och läsa, inspireras och skapa.
Min befintliga arbetsplats i huset är just nu på nedervåningen i vår "veranda". Här är ljust och fint med fönster runt om. Dessvärre sitter jag med ryggen mot de flesta fönster och jag känner att här trivs jag inte särskilt bra. På ovanvåningen finns ett rum som är tänkt att fungera som arbetsrum, men detta rum har pga platsbrist den senaste tiden blivit till någon form av förråd. På golvet breder en stor hög med gipsskivor ut sig och här har även tavlor och speglar och en massa annat samlats, då vi ej vet var vi ska ha dessa i nuläget.
Ibland är det skitjobbigt att renovera. Det är sådant kaos och saker och ting har ej ännu fått sin självklara plats. Gillar man som jag att vara organiserad är detta något man tampas med dagligen och försöker sätta sig över. Man försöker gilla läget, bättre tider är i sikte. Det kommer att bli ordning och reda, bara inte just nu.
Tills dess väljer jag att dagdrömma så ofta jag bara kan om hur mitt hem kommer att se ut och ett lugn infinner sig så sakteliga inom mig.

Thursday, November 5, 2009

Mystider...

Bild lånad från Westelm.com

Vill börja med att be om ursäkt för dålig uppdatering här på bloggen!
Vaccinerade mig mot Svininfluensan i måndags(alla Kommun-anställda har fått erbjudande om vaccination) och blev lite dålig efter den. Mest ont i armen men blev även lite småfebrig med värk i kroppen, så det blev till att tända värmeljus och krypa ner under filten i Tv- soffan under ett par kvällar efter jobbet!
Vilket busväder det har varit sen då! Här hos mig har det stormat som bara den och varit riktigt kallt.
Kvällar som dessa vill man inget annat än sitta framför brasan och framåt natten krypa ner under varma duntäcken. Det är mystider nu kära läsare och även om det kan kännas som om det är mörkt och kallt och j- ligt får man försöka lätta upp det hela med att fylla hemmet med tända ljus, värme och en vilsam atmosfär.

Sunday, November 1, 2009

November...

Bild lånad från uktv.co.uk

Här hos mig är det riktigt busväder ute och det känns svårare än vanligt att stiga upp och starta en ny vecka. Vi är inne i November nu gott folk, hösten har gått fort i år. I väntan på ljusare tider hoppas jag kunna förgylla med bilden ovan!
Vidare hoppas jag att ni alla får en bra start på veckan. Själv tänker jag idag inleda en 10 dagars("lyssna" väl nu) Mental diet. Under 10 dagar är det förbjudet att grubbla på någon negativ, improduktiv eller hemsk tanke i mer än 1 minut. När man kommer på sig själv med att tänka på något negativt eller hemskt måste man tvinga sig att istället tänka på något som är positivt eller glatt!
Om man dröjer vid det negativa i mer än 1 minut måste man så även börja om från början med dieten.
10 dagars mental diet är hämtad från boken Vägen till kraft, skriven av Barbara Berger och som handlar om positvt tänkande och affirmationer. Barbara menar att om man vill förändra sitt liv till det bättre(på något eller på flera plan) måste man börja tänka och tala positivt!