Sunday, August 30, 2009

Ny vecka...

Bild lånad från Housebeautiful.com

Ja gott folk, så var det måndag igen. Helgerna går fort, men det gör ju även veckorna. Kanske bäst att ta tillvara på båda!?
Dagens inspiration visar en vacker hall med vackra urnor. I min hall råder det för tillfället lite kaos(skyller allt på renoveringen). Det är svårt att vara organiserad när huset är upp och ner.
Hoppas ni alla får en riktigt bra start på veckan!
Kram!

Saturday, August 29, 2009

Code 09

Igår besökte vi möbelsmässan CODE i Köpenhamn. Det var en intressant upplevelse och gav en hel del inspiration. Jag måste nog ändå erkänna att jag hade väntat mig lite mer av mässan.
En av de stora höjdpunkterna utgjordes dock av Flow Design med sina industridesignade möbler i rostfritt stål, glas och läder. Jättesnyggt!



En annan favorit kom att bli stolen Galla från den Danska kontorsmöbelproducenten Fumac(skulle vilja använda som en matrumsstol. Snygg design och bekväm att sitta i!) liksom företaget ICONI med sina designade vägglampor.


På väg hem från Köpenhamn blev det så även ett stopp i Malmö med ett restaurangbesök på Mando, välkända för sina plankstekar och därefter lite fönstershopping på Hulténs i Staffanstorp(har b la snygga utemöbler från Cane-Line).
Vi passade även på att göra ett besök i den "nybyggda" staden Jakriborg som finns belägen i Hjärup mellan Lund och Malmö mitt ute i ingenstans.
Bostadsområdet är inspirerat av södra Östersjöområdets gamla Hansastäder med branta takfall och vindlande gränder. En jättevacker stad i alla tänkbara färger, samtidigt som det var en något märklig upplevelse att gå omkring där.
I Jakriborg fanns även butiker och restauranger och bland dem b la Inredningsbutiken Von Zapf som verkade mycket intressant. Det får bli ett nytt besök dit nästa gång vi har vägarna mot Malmö.

Friday, August 28, 2009

Svart och vitt...

Dagens inspiration handlar om en något avskalad elegans i svart och vitt. Temat är något som jag ständigt återkommer till. Jag gillar enkelheten och den skarpa kontrasten som skapas mellan de två "kulörerna".
I sin bok Antidepressive Living menar den annars så färgsprakande Jonathan Adler: "Sometimes no color is the best color of all". Och visst har han väl rätt i det!? Varför ska man egentligen krångla till det för sig?
Hoppas ni alla får en riktigt skön fredagskväll.
Här hemma blir det Wallander och lite god mat och dryck.
Det ska bli skönt med helg!





Bilder lånade från Housebeautiful.com

Thursday, August 27, 2009

A dream coming true...

Nu kan jag inte hålla mig längre, jag bara måste få berätta att en sedan länge gammal dröm idag har blivit verklighet.
"Tinas Home Service" är fött och jag är härmed Egen Företagare.
F- skattesedeln från Skattemyndigheten är kommen och idag kom så även Registreringsbeviset från Bolagsverket.
Min firma vilar på 4 grundpelare: Städ- Omvårdnad- Organisering-och inredning liksom husdjurstjänster.
Företagets bärande krafter är:Trygghet-Kontinuitet- Noggrannhet- och Effektivitet. Lägg dessutom till en smula talang, personlig lämplighet och erfarenhet så får du en komplett bild.

Med andra ord: Om ni behöver hjälp inom något av ovan nämnda områden är det bara att höra av sig till: tinashomeservice@telia.com så kan jag maila över lite mer info om företaget. Jag är verksam i Blekinge Län men vänder mig även till närliggande kommuner och Län.
Varmt välkomna!


Wednesday, August 26, 2009

Sensommardag...

Bild lånad från Lexington.com
Jag vaknar till en ny dag med nya möjligheter.
Och visst ser det ut att bli ännu en solig, varm och härlig sensommardag. Här gäller det att passa på å njuta!
Idag blir det mest städa av för min del, men mellan varven blir det nog även lite avkoppling ute i solen.
Hoppas ni alla får en underbar dag!

Mera sovrum...

Dagens inspiration handlar också om sovrum men i en helt annan stil än inlägget innan.
Här ses en mer modern sovrumsmiljö. Gillar båda på olika sätt!
Stolen med den röda stålkonstruktionen är en favorit från Ralph Lauren. Har tidigare varit på sambon om möjligheten att tillverka en liknande men det är tydligen inte helt lätt.
Nu har halva arbetsveckan gått! Själv ska jag lyxa till det med att vara ledig torsdag-fredag. Men det finns att göra här hemma på bygget vill jag lova och jag är med hänvisning till detta evigt tacksam över att ha dessa extra lediga dagar just nu.
Kram på er!


Bild lånad från Housebeautiful.com

Monday, August 24, 2009

Det bankar och det slår...

Oj, här hemma är det full fart.
Snickarna är på alla sidor av huset och spikar fasadbrädor.
Peach och Precious(mina underbara huskatter) är måttlig roade så här efter 5 veckors störande aktivitet på dagarna. Skönhetssömnen har förmodligen blivit lidande en hel del...
Hur som helst så hoppas jag att ni alla fått en bra start på veckan!
Vidare får dagens inlägg tala för sig själv. Helt underbar sovrumsmiljö med hundens och/eller kattens sovplats vid fotändan och vilken härlig pläd sen då!
En sådan skulle vara fint att ha nu när hösten snart är på ingång.


Bild lånad från Housebeautiful.com

Sunday, August 23, 2009

Lite uppdatering...

Nedan följer lite uppdaterade bilder på bygget. Det är väl egentligen inte så mycket att se mer än att huset har isolerats utifrån(i allsköns färger: grönt, rosa, beige) och att panelen börjar komma på på kökstillbyggnaden.
Längst ned ses resultatet av vår städdag. Det är nu rent och fint runt huskroppen, ingen mer revetering, aldrig mer revetering.

Hoppas ni alla haft en härlig helg och att ni känner er utvilade och redo att snart möta en ny vecka!
Kram på er!





Friday, August 21, 2009

No more...

Igår körde vi iväg den allra sista reveteringen från huset. Båda tänkte vi att det här gör vi inte om en gång till. Att ta ner teglet var en sak och att få ner reveteringen från huset en annan, men att sedan få upp den från marken för att lastas på släpen och därefter lastas av på nytt. Ja, där började det bli segt. Det händer liksom ingenting när man är och gräver i högarna som bildas längs huskroppen. It´s a never ending story.
Mot alla odds är vi dock nu klara med detta och det ser riktigt fint ut runt huset.
När jag så skulle ut och knäppa lite nya bilder på fasaden tog batteriet slut i kameran. Ska göra ett nytt försök här nu under kvällen, så lite uppdateringar följer under helgen.
Trevlig helg, you all!

Wednesday, August 19, 2009

Designtips...

Bild lånad från Branschnyheter.se

Nu har en lampa från Verner Pantons värld åter igen vaknat till liv. Den lilla bordslamapan FlowerPot är formgiven år 1969 och har nu, inte mindre än 40 år senare återskapats av Unique Copenhagen utifrån Pantons skisser.

Lampan härstammar ursprungligen från Flower- Power- tiden då temat var fred och då kärlek och blommor skulle ersätta vapen. Lampan finns i ett flertal olika färger.

Priset ligger runt 2 500:- och finns även i utförandet av taklampa liksom trädgårdsbelysning.

I like!




Soffläge...

Bild lånad från Pointclickhome.com

Oj, vad slö jag varit när jag kommit hem efter jobbet denna veckan. Sambon däremot, som har en extra vecka "semester" kämpar på tills det blir mörkt.
Det händer mycket här nu med huset. Isoleringen är på plats likaså vindskivorna. Fasadbrädor nästa.
Imorgon ska jag ut med kameran en runda, så uppdateringar följer efter det.
Nu ska jag snart inta soffläge och bara mysa.
Hoppas ni alla liksom mig, får en skön och avkopplande afton.

Saturday, August 15, 2009

Färgstarkt...

I morse satte jag mig ute på verandan för att äta frukost och eftersom sambon stigit upp tidigare än mig och redan ätit, fick Ellos- katalogen följa med ut som sällskap.
Upptäckte på nytt den färgstarka modulsoffan i gult. Kanske skulle man våga sig på visionen om ett färgstarkt inredningsprojekt här hemma. Eftersom vi får ett nytt sällskapsrum på ovanvåningen skulle ju detta passa bra.
En knallgul loungesoffa som grund, vita väggar och till det naturligtvis Pop Art.

Bild lånad från Ellos.se

Bilder lånade från Allposters.com

Skulle kunna bli hur kul som helst och tittar man på höstens trender tycks ju onekligen färger som gult och orange vara det självklara valet, där gult står för intellekt, tankeskärpa, mentalstyrka, kreativitet, konst och vänlighet medan orange sägs skänka attraktionskraft, stolthet, energi, jordförbindelse och lycka(Källa: Kristallkulansvisioner.dinstudio.se)
Klart man ska omge sig med färger som de här!

Även IKEA satsar i år på färg. Modulsoffan RÖRBERG för ju onekligen tankarna tillbaka till 60- och 70- talet. Och hos inredningsgurun Jonathan Adler sprakar det(mer än vanligt) av färg.
Så häftigt!
I like!


Bild lånad från Ikea.se

Bild lånad från Jonathanadler.com

Regn och rusk...

Idag är det riktigt busväder ute. Ett varmt bad och att sitta och mysa framför en eldstad är det som står högst på önskelistan.
I morse sken dock solen och vi hade därmed turen att hinna med ytterligare ett lass till återvinningen innan gråvädret drog in över oss. Nu är det städat och fint utomhus. Känns skönt!

Bild lånad från Pid.se

Nedan följer så lite bilder från bygget här hemma.
Utbyggnaden av köket har kommit till under veckan som varit och på tillbyggnaden en våning upp har takstolen fått sig en knyck, vilket ger ett estetiskt lyft.
Det känns som om det kommer att bli bra det här!
På måndag kommer så Ola, "vår" snickare åter igen och fortsätter arbetet. Troligtvis kommer en del av fasaden att färdigställas. Spännande!
Ha en riktigt skön lördagskväll you all!




Friday, August 14, 2009

En kombinerad dag...


Idag har vi kombinerat städ(utomhus) med lite semesterfeeling.
Fulla släp till återvinningen har varvats med lite god mat från grillen och avkoppling i solen.
Ikväll har vi så gjort oss en varsin drink(Tequila Sunrise) och efter den väntar varmrökt lax, färskpotatis, romsås, lite gott rött vin och filmkväll med Wallander.
Även om man befinner sig i ett väldans renoveringskaos och skulle kunna hålla på dygnet runt får man inte glömma att njuta lite också, något vi faktiskt varit lite dåliga på i sommar. Men bättre sent än aldrig!
I övrigt vill jag önska skön helg på er!
Imorgon kommer lite uppdateringar på huset, det har ju hänt en del under veckan som gått!

Thursday, August 13, 2009

I städtagen...

Igår blev det städa av för min del. Höll på hela dagen och var helt slut när kvällen kom. I samband med att man bytte all svallen på taket blev det "lite skräpigt" inne i vindsgarderoberna. Med dålig planering följde att utrymmet var fyllt med pärmar, fotografier, möbler mm. Så när snickaren stod här fick sambon snabbt rädda det han kunde och allt hamnade i en stor hög på arbetsrumsgolvet.
Renovering är verkligen både himmel och helvete. Det är hur underbart som helst att få större ytor och i ordning, samtidigt som det blir sådan oreda var man än är. Kaoset ingår liksom. Å andra sidan ges man möjlighet att rensa ut och slänga, vilket jag gjorde igår. Jättehärligt när det var gjort!



Idag har vi så varit och hämtat vår nya parytterdörr som vi fått tillverkad på ett lokalt snickeri efter egen design. Vi är jättenöjda.
Därefter åkte vi till Stensliperiet för att hämta hem den sten som ska användas till att klä grunden på kökstillbyggnaden. En god vän till Dan(sambon) ställde upp med lastbil. Guld värt!
Tack Macke!
Imorgon blir det till att städa upp ute igen.
Hoppas ni alla får en skön kväll!




Tuesday, August 11, 2009

Äntligen semester...

Åh, denna veckan har jag semester.
Och även om mitt hem inte alls varken känns och ännu mindre ser ut som något semesterparadis så är det helt underbart att slänga av sig klockan och ta dagen lite som den kommer.
Idag har det blivit lite ärenden till biblioteket. Det hade blivit dags att lämna tillbaka alla böcker som jag använt mig av till mitt examensarbete. Känns som en otrolig lättnad. Sen har det blivit baka av. Det ena äppelträdet i trädgården bär frukt som aldrig förr så det var liksom läge att åtminstone göra
en äppelkaka innan säsongens slut. De hårt arbetande pojkarna lär dessutom bli glada att få något annat än Ballerina- och Mariekex till kaffet.
Hörde precis ett misstänkt prasslande från köket och mycket riktigt stod Peach på diskbänken och spanade in äppelkakan. Lite hyss måste man ju bara få hitta på när man är innekatt.

Hoppas ni alla får en skön tisdagseftermiddag!

Sunday, August 9, 2009

A good day´s work...

Idag har jag och sambon varit flitiga här hemma.
Jag har städat upp i trädgården, burit bort en massa bråte och skräp som var utspridda över hela gräsmattan, lagt ihop pallar i en hög, plockat äpplen som ramlat ner på marken liksom klippt gräset. Sambon har tagit bort alla brädor på fasaden, hjälpt mig liksom samlat ihop fasadbråte i en stor hög.
Imorgon kommer så åter igen vår "sjungande snickare" Ola med sitt Strönhults Bygg och Skogstjänst, alltid med humöret på topp. Och huh, så han jobbar. När han är klar hos oss åker han oftast till nästa bygge. Han är dessutom otroligt effektiv, noggrann och väldigt kompetent.
Vi är oerhört tacksamma över att han tagit på sig all renovering hos oss!


Före:

Efter:
Före:
Efter:

Saturday, August 8, 2009

Byggslaget...

Äntligen kommer här lite uppdateringar från bygget här hemma.
Det som hänt under veckan som gått är att takpannorna tagits bort, all svallen bytts ut och därefter har även taket isolerats och pappats. Vi har även byggt ett takutspång på 30 cm och lagt till en "knyck" på takstolen mot slutet. Nästa steg är plåttaket som ska läggas.
Vidare har även en trappa vid huvudentrén tagits bort. Här kommer det att sättas in en pardörr och bli ett altandäck utanför.
På norra gaveln har så även putsen bilats bort och på husets framsida har tillbyggnaden av övervåningen påbörjats.
Idag blir det till att försöka röja upp i trädgården för just nu ser det ut som ett slagfält.

Hoppas ni all får en härlig söndag!