Saturday, August 29, 2009

Code 09

Igår besökte vi möbelsmässan CODE i Köpenhamn. Det var en intressant upplevelse och gav en hel del inspiration. Jag måste nog ändå erkänna att jag hade väntat mig lite mer av mässan.
En av de stora höjdpunkterna utgjordes dock av Flow Design med sina industridesignade möbler i rostfritt stål, glas och läder. Jättesnyggt!



En annan favorit kom att bli stolen Galla från den Danska kontorsmöbelproducenten Fumac(skulle vilja använda som en matrumsstol. Snygg design och bekväm att sitta i!) liksom företaget ICONI med sina designade vägglampor.


På väg hem från Köpenhamn blev det så även ett stopp i Malmö med ett restaurangbesök på Mando, välkända för sina plankstekar och därefter lite fönstershopping på Hulténs i Staffanstorp(har b la snygga utemöbler från Cane-Line).
Vi passade även på att göra ett besök i den "nybyggda" staden Jakriborg som finns belägen i Hjärup mellan Lund och Malmö mitt ute i ingenstans.
Bostadsområdet är inspirerat av södra Östersjöområdets gamla Hansastäder med branta takfall och vindlande gränder. En jättevacker stad i alla tänkbara färger, samtidigt som det var en något märklig upplevelse att gå omkring där.
I Jakriborg fanns även butiker och restauranger och bland dem b la Inredningsbutiken Von Zapf som verkade mycket intressant. Det får bli ett nytt besök dit nästa gång vi har vägarna mot Malmö.

0 comments:

Post a Comment