Monday, September 14, 2009

Eklektiskt chic...

Åh, igår hade jag sett fram emot att se de bedårande och duktiga inredarna Simon och Tomas i Tv3:s nya satsning "Sveriges fulaste hem". Dessvärre upptäckte vi när vi slog på tv:n att plåttaket satt stopp för tv-signalen(snickaren hade förvarnat oss om detta, men det var ett tag sedan så det hade olyckligtvis glömts bort av oss båda).
Bad sambon ge sig upp på vinden för att ta ut Tv- antennen. Inte heller detta var möjligt eftersom den tidigare vindsluckan är försatt och den planerade nya inte ännu är påbörjad(!). Så då fick det bli att jaga runt efter en bordsantenn. Klockan hade hunnit bli över 19 så Tv/Radio- butikerna hade dessvärre hunnit stänga. Coop nästa, nej inga sådana antenner där. Sambon började då ringa runt till släkten men nej, inga bordsantenner. Allt för att få fram en bild till kl.20. Panik!
Slutligen hittade vi så en gammal bordsantenn i El/Tele- lådan i vår egen källare. Lyckades få in SVT 1 och SVT 2 liksom Tv4 men inte något annat. Det var bara till att gilla läget!
Idag blir det så inköp av vindslucka(brottom, brottom) och så hoppas jag på en reprisering av säsongens första avsnitt!

Bilden är lånad från Skönahem.com

Går nu vidare till dagens eklektiskta inspiration.
Begreppet innebär att man vågar sig på att blanda olika stilar; nya designmöbler, klassisk design och så second hand. Resultatet blir i regel unikt och mycket personligt.
På bilden ovan har man satsat på en eklektisk stil genom att använda sig av Verner Pantons deisgnklassiker Pantonstolen(vill ha!) tillsammans med ett rustikt och antikt matbord. Jättelyckat!
Have a nice day!

0 comments:

Post a Comment