Wednesday, October 14, 2009

Att släppa taget...

Bild lånad från Livingetc.com

Om du där hemma nu följt mina råd och gått igenom, dragit ner på och fått ordning på musik, böcker, filmer, foton liksom tidningar och andra tidskrifter som förvarats i ditt vardagsrum, har det nu blivit dags att se över dina möbler men även prydnadssaker och annat som står framme. Här gäller det att behålla endast det som man verkligen tycker om!
Ofta har vi mycket svårt att göra oss av med t ex ärvda föremål. Vi kopplar samman saken eller möbeln med den personen och det kan kännas som ett svek att kasta bort dessa även om man faktiskt inte tycker om dem. Men en möbel eller en prydnadssak kan väl ändå inte ersätta de minnen man har av den här personen!?
Nej, släpp taget och skapa istället ett rum som innehåller bara saker du tycker om och som du trivs med. Hur ska rummet annars kunna kännas välkomnade och fylla den funktion som du önskar?
Vidare innebär alltför mycket saker att man stoppar flödet i livet.
"Peter, som är författare älskade verkligen sin boksamling, men den var stor och hans vardagsrum var fyllt till bristningsgränsen med böcker. Han vill inte ens göra sig av med gamla pocketböcker men han insåg att han behövde utrymmet och gjorde sig av med dem. Ett par veckor senare blev han erbjuden ett kontrakt av ett pocketbokförlag- han hade släppt in nya möjligheter i sitt liv!"
(Texten är hämtad från en "Rensa, Röj och Förändra- bok" skriven av Mary Lambert).
Trevlig torsdag, you all!

0 comments:

Post a Comment