Saturday, October 3, 2009

Tjuvstart...

Bild lånad från Livingetc.com

Ja, som jag tidigare nämnt har det i nästa vecka äntligen blivit dags att köra igång en "Rensa, röj och få ordning på ditt hem- kampanj" här på bloggen.
Jag tänkte dock tjuvstarta lite så att ni som vill hänga på kan förbereda er på vad som hända skall.
Den första utmaningen som vi ska ta oss an är en mycket utsatt del i våra hem, nämligen hallen. Här ska jackor, skor, mössor, vantar, väskor, paraplyer, nycklar, barnvagnar mm. mm. förvaras och det kan många gånger kännas hopplöst svårt att få det städat och organiserat. Men det ska vi råda bot på nu gott folk!
Själv har jag mycket begränsade hallutrymmen och någon vidare förvaring är icke existerande. För tillfället finns en stor och klumpig hatthylla uppskruvad på väggen. Här hängs det naturligtvis jackor och förvaras vantar, mössor, scarfs och halsdukar. Eftersom vi har en pardörr som ska sättas in på denna vägg kommer den stora hatthyllan dock inte längre att få plats. Det känns visserligen skönt för det ser inget roligt ut som det är nu, men samtidigt fyller den ju ack, en så god funktion här i hemmet. Jag måste nu med andra ord hitta något nytt som kan ersätta den gamla goda trotjänaren.
Vidare står på golvet alla våra skor huller om buller. Även detta utrymme kommer att minska då pardörren sätts in.
Hjälp(!), hur ska jag få detta att fungera?

Att tänka på i detta sammanhang är även att hallen är det som ger besökaren det allra första intrycket av vårat hem. Vill man imponera är det således här, i hallen som man ska lägga krutet. Det kommer nämligen att påverka både förväntningarna och själva upplevelsen hos den som besöker oss, även på den resterande delen av hemmet!

0 comments:

Post a Comment