Sunday, May 31, 2009

Röja...

Ny vecka innebär nya mål på "To do" - listan.
Med nysamlade krafter ska vi under veckan b la rensa upp på västersidan. Det blir förmodligen ett par kvällars jobb som får ägnas åt detta. Dessutom behöver gräset klippas och även inne finns det en del som hänger efter.
Snart kommer även snickaren och ska gräva ut för vår tillbyggnad av köket. Därefter ska det gjutas en platta. Det finns att göra!

Här har allt tegel plockats bort från den sista gaveln. Under finns en putsad fasad som vi snart ska ta oss an och knacka ner.

Ja, så här ser det ut när man knackat bort all fog mellan stenarna. Detta ska nu röjas upp och kastas på tippen.

Saturday, May 30, 2009

Syréndoft...

Bild lånad från www.countryhome.com
I vår trädgård finns det flera syrénträd och även en syrénbuske.
Vilken lyx det är att kunna gå ut i trädgården och klippa några grenar att sätta inne i en vas och vilken ljuvlig doft den har!
För mig är drömmen är att på sikt skaffa mig hortensior(gärna i blått) i trädgården som jag kan gå ut och klippa och sätta in på nattduksbordet, på den framtida köksön och för att förgylla vardagsrummet.
Hortensia är min absoluta favoritblomma.
Vilken är din?
Innan jag avslutar vill jag ge en extra kram till alla Mammor där ute, för idag är det Er alldeles speciella dag!

Friday, May 29, 2009

Med naturens hjälp...

För några dagar sedan var jag på biblioteket i ett annat ärende och passade då även på att kolla om det fanns något intressant på Inredningshyllan. Hittade faktiskt en bok som jag inte lånat tidigare. Det var Jimmy Schönnings bok "Hitta hem". Jimmy har b la synts i tv- rutans Äntligen hemma, en mycket positiv och entusiastisk typ!
Jag måste säga att boken var över förväntan. På ett lättförståeligt sätt guidar Jimmy läsaren till en personlig inredningsstil.


I boken får jag även tips om att smycka hemmet med accessoarer från naturen. Nate Berkus, en av mina amerikanska favoritinredare använder ofta detta som ett element i inredningen och det blir alltid så lyckat. (I en artikel jag läser på nätet visar det sig att delar av texten i Schönnings bok är direkt plagierade av Berkus och att han erkänt detta. Aja Baja!).
Hur som helst, igår bar det i alla fall av ut till havet för att hitta driftved och annat, och jag gjorde faktiskt en del fynd.
Eftersom snäckor inte existerar på stränderna där jag bor, fick jag dock ta hjälp av Netto som just nu hade jättefina samlingar av snäckor med tillhörande fat för 29:-. Men det gick lika bra det(även om det naturligtvis hade känts mer "äkta" om jag hade plockat dem själv).


Bilder lånade från www.skonahem.com

Bild lånad från www.westelm.com

Thursday, May 28, 2009

25 grader Celsius...

Det lovas riktigt högsommarvärme i helgen, upp emot 25 grader!
Med den otroligt fina och varma vår vi fått njuta av hittills kommer dock även en ökad risk för att sommaren ska bli något sämre, så brukar det nämligen vara!
Med andra ord, ta tillfället i akt och njut av sol och värme i helgen.

Släng dig i hängmattan, läs en bra bok, ta fram grillen, gå ut i trädgården en stund. Det är uteliv som gäller, städa och tvätta det kan man göra när det regnar!



Bilder lånade från www.myhomeideas.com

Vackra vita kök...

Bild lånad från www.portlandtribune.com

Ännu en vacker morgon.
Solen skiner, fåglarna kvittrar och syrenen som jag plockade in från trädgården igår kväll doftar ljuvligt på mitt skrivbord.
Dagens inspiration handlar vidare om köksmiljöer.
Är mycket förtjust i den typen av lampor som är placerade över köksöarna. Ger både en industriell New York- känsla likväl en touch av New England à la Hamptons.


Bild lånad från www.livingetc.com

Bild lånad från www.homesandgardens.com


Tuesday, May 26, 2009

Bjuda in till fest...

För den som har det lite knalt i kassan, eller vill lägga pengarna på annat kommer här lite inspiration inför framtida sommarkvällars umgänge tillsammans med nära och kära.
Krångligare än så här behöver det ju faktiskt inte vara när man vill duka upp till fest hemma i trädgården. Bord och bänkar fyndas billigt på någon Loppis, likaså pinnstolar, kuddar och vackra lyktor.
Inbjudande och vackert i all sin enkelhet!



Bilder lånade från www.countryliving.com

Monday, May 25, 2009

Vardagslyx...

Men hallå!Hur bra har man det inte dessa soliga dagar som studerande distans?
Större delen av gårdagen tillbringades på uteverandan. Böckerna och kollegieblocket följde naturligtvis med ut.
Soffan nedan skulle göra sig fint här hemma. I dagsläget står två(visserligen jättefina) stolar av järn och ett marmorbord på verandan, men en soffa i rotting à la New England skulle naturligtvis lyxa till det lite extra.
Vill ha!
Hoppas ni alla får en riktigt bra tisdag!

Bild lånad från www.potterybarn.com

Som utlovat...

För den som är nyfiken kommer här en uppföljning av dagens tidigare inlägg, nämligen lite bilder på den nyinköpta antika marmorskivan som jag känner mig så glad över att ha fyndat.
Ett riktigt klipp!



Sunday, May 24, 2009

Back to work...

Jaha, så var det dags att bruka allvar igen!
Måndag innebär ny vecka, nya tag och nya utmaningar.
Igår tog vi en tur med bilen och besökte ett par Antik- och Loppis- ställen. Redan i lördags hade jag hittat en otroligt vacker marmorskiva ovanpå ett skåp som förmodligen inte alls hörde ihop med den ursprungliga skivan. Så i går bar det av för att köpa skåpet. Efter en stunds förhandlande fick vi ner priset från 695:- till 500:- inklusive ett litet antikt metallskrin. Skåpet fick Antikhandlaren behålla och smycka med ny skiva.
Jag tror att skivan består av Carraramarmor vilket man sällan stöter på, på den här typen av möbel. Bild bifogas under kvällen för er som är nyfikna.

Bild lånad från www.casasugar.com

Hur som helst ska nu sambon tillverka underrede och sedan ska jag använda skivan som hall- och avlastningsbord i vår del av huset som kallas verandan. Tanken är att det i framtiden även ska placeras en dagbädd i verandan och nu jobbar hjärncellerna för fullt i fråga om hur dagbädden ska se ut, om det ska vara trä, järn eller om möjligen sambon ska tillverka en ram i rostfritt som matchar underredet på bordet.

Det skulle förmodligen passa med vilket som...

Bild lånad från www.apartmenttherapy.com

Bild lånad från www.newyorksocialdiary.com

Bild lånad från www.pointclickhome.com

Saturday, May 23, 2009

Söndag...

Oj, vad långhelgen har gått fort!
Sambon har varit duktig och rivit det sista teglet på den återstående gaveln. Själv har jag mest hållit på inne med tvätt och städning, men också tagit det lugnt. Det blir så i perioder, att man har mindre ork och mer än annars behöver hämta kraft.
Idag kommer en kille från Växjö för att hämta två släpar mexitegel. Ska bli skönt att bli av med en del. I övrigt blir det nog faktiskt en lugn dag. Vi har visserligen en hel del att röja upp på västersidan, men jag tror det får vara till imorgon.
Ha en underbar söndag alla!


Bild lånad från www.slettvoll.no

Friday, May 22, 2009

Mera New England...

Alltsedan jag såg Something´s Gotta Give har jag fått New England- feber.
Efter närmare eftertanke är det förmodligen en stil som det kommer att synas allt mer av i mitt eget hem. Sovrummet går sedan tidigare i äkta New England- anda och köket kommer att gå i stil med det nedan så det är väl bara att köra på antar jag.




Bilder lånade från www.countryliving.com

Thursday, May 21, 2009

Bekänna färg...

Bild lånad från www.homesandgardens.com

Ja, det är väl lika bra att säga som det är. Träningen har gått helt åt pipan!
Motivationen gick liksom upp i rök efter en vecka utan några som helst resultat på framgång.
Får väl se hur det blir med fortsättningen.
I övrigt hoppas jag att ni alla får en härlig fredag. De flesta av er har säkert tagit ledigt denna klämdag!?
Själv ska jag lämna in ett arbete under dagen men det bör gå fort eftersom det bara ska putsas på det en del.

Wednesday, May 20, 2009

Inspirationskällor...

För att finna inspiration och inredningsidéer vänder jag mig inte bara till böcker och tidningar inom ämnet utan även till filmens värld.
För någon vecka sedan visade tv3 filmen "Galen i kärlek"(Something´s Gotta Give) från 2003 med Jack Nicholson och Diane Keaton i huvudrollerna. Jag spelade in filmen och tog mig en titt på den härom dagen. Filmen är en stor inspirationskälla i äkta New England- stil. Den är dessutom väldigt underhållande!
Så om inte för inredningens skull se den åtminstone för att den är så underbart härligt bra!




Bilder lånade från www.architecturaldigest.com


Tuesday, May 19, 2009

Regn...

Bild lånad från www.potterybarn.com
Idag regnar det. Även åskan har varit på besök en stund. Det känns som om man bara vill krypa upp i soffan med en kopp te och en god bok.
Som studerande på distans har jag en otrolig frihet(och ansvar) och kan helt styra över min tid. Men även jag måste naturligtvis bruka allvar och soffan och boken får således vänta...
Hoppas ni alla får en underbar onsdag, imorgon är det helg!

Bild lånad från www.livingetc.com

Monday, May 18, 2009

Tvätt...

Tvättstugan är ju knappast det mest prioriterade rummet i våra hem, men borde kanske vara.
För visst hade det väl känts betydligt roligare att tvätta och stryka om tvättstugan sett ut någonting i stil med den här!?



Bilder lånade från www.hamptondesign.com

Tvättstugan- Icke att förglömma alltså!

Designfeber...

Efter besöket i Malmö har jag drabbats av designfeber.
Nedan ges exempel på hur kända möbelklassiker smyckar våra hem "In real life".


Här, Mies van der Rohe...
Bild lånad från www.livingetc.com
Verner Panton...

Charles Eames...
Bilder lånade från www.apartmenttherapy.com

Och Eero Aarnio...
Bild lånad från www.livingetc.com

I övrigt har jag haft ett bakslag idag vad gäller både träning och kost. Trots ett ihärdigt kämpande på löpbandet stod vågen kvar på samma vikt som förra veckan. Denna besvikelse slutade med ett godisfrosseri vilket jag naturligtvis inte alls är särskilt stolt över!
Likaså har dagens 55- minuterspass uteblivit. Imorgon är det dock nya tag som gäller!

Saturday, May 16, 2009

Design...

Igår(lördag) gav vi oss iväg tidigt för att besöka Malmös olika design- och inredningsbutiker. En klar favorit blev butiken Olsson och Gerthel på Engelbrektsgatan där vi fick möjlighet att se och känna på de flesta av möbelklassiker såsom: Mies van der Rohe, Charles Eames, Verner Panton, Eero Saarinen, Warren Platner och för mig en nyupptäckt formgivare vid namn Achille Castiglioni. Jag fastnade direkt för en, i mina ögon väldesignad lampa vid namn Snoopy från 1967. Väl hemma tog jag reda på mer om formgivaren och fann att Castiglioni(1918-2002) var och är en känd Italiensk arkitekt och industridesigner som under sin livstid hann mottaga flera utmärkelser för sin formgivning och design.
Snoopy har ett överkomligt pris på 8400:- och när jag har möjlighet ska den med all säkerhet få pryda mitt hem!

Bild lånad från www.stardust.com

Andra kända verk av Castiglioni är pallen Mezzano från 1955 med traktorsits liksom den för många kända golvlampan Arco från 1962 med bas av marmor och en aluminiumbåge med halvklotformad reflektor.

Bild lånad från www.treadwaygalley.com

Bild lånad från www.svenssons.se

Andra favoritstunder under gårdagen var när jag fick möjlighet att provsitta favoritdesignern Arne Jacobsens Ägget och Svanen. Mycket, mycket hög komfort. Vill ha!
Och i bokhandeln på Södergatan hittade vi inte bara helt fantastiska böcker om design, arkitektur och inredning utan även möbelklassiker i form av b la Marcel Breuer(Ungersk arkitekt och möbelformgivare) med stolen Wassily som var den första stålrörsfåtöljen och som skapades år 1925. Inspirationen till fåtöljen var för övrigt Breuers eget cykelstyre.
Vidare är stolen uppkallad efter Bauhausmästaren och konstnären Wassily Kandinsky.
Åter igen blir jag förvånad över att stolen inte bara håller en hög design den är även rena drömmen att sitta i!
I like!

Bild lånad från www.furniturestoreblog.com

Däremot måste jag säga att gårdagens besök hos BoConcept var något av en besvikelse. Fann ingen inspirationen alls, vilket jag hade förväntat mig!

Thursday, May 14, 2009

Helg...

Så var det helg igen, härligt!
För somliga utav er kanske detta innebär att få ligga kvar lite längre i sängen på morgonen, att få börja dagen med ett långt skönt bad, hinna med att laga till lite extra god mat, som kanske avnjuts i goda vänners sällskap eller att få lite tid över för att se en bra film i TV- soffan när solen gått ner.
Andra kanske längtar efter att påta i trädgården, ägna lite extra uppmärksamhet åt husdjuren eller bara sitta ute för att njuta av fågelsång och solen som värmer...





Bilder lånade från www.homesandgardens.com

Bild lånad från www.skonahem.com

För vår del innebär den här helgen både nytta och nöje. Lite uppdateringar om vad som händer här hemma kommer under helgen.
Om en stund väntar löpbandet. 30 min promenad står på schemat idag och imorgon ska man tydligen gå en långpromenad på 75-95 min(!). Om jag ska klara av det får jag förmodligen sänka hastigheten på bandet en del med hänvisning till att jag brukar ramla av det redan efter 50 min.
Ha en underbar fredag!