Thursday, May 7, 2009

Wake up happy...

Nja, ibland är det lättare sagt än gjort att vakna upp och möta dagen som en solstråle. Helst när allt tycks gå emot en. Själv vaknade jag kl. 02.00 inatt och kunde sedan inte somna om. När sambon åkte till jobbet låg jag kvar och steg inte upp förrän nästan 08.00, vilket är sent för att vara mig. När jag sedan kommer ner i hallen ser jag att ytterdörren tycks vara blöt liksom tröskeln. Precis som om det har regnat eller droppat något uppifrån. Men eftersom vi har en stor veranda med tak utanför kan ju detta inte vara möjligt. Upptäcker snart att en av huskatterna har varit framme och kissat(!) på dörren och att det är det som droppat vidare ner på tröskeln.
Detta har hon troligen gjort eftersom jag lagt de nyklorerade kapporna till markiserna på dörrmattan igår kväll, i väntan på att de skulle tas ut igen. Precious, en av de små liven brukar bli alldeles tossig av klorinlukt så det hela har väl slutat med att hon markerat...

Bilder lånade från www.stylerumors.com
Eftersom de är innekatter springer jag ut och hämtar en masonitskiva att sätta för hallen så att jag kan öppna ytterdörren och skura rent ordentligt. Jag sätter dit skivan med hjälp av tejp och påbörjar skurandet. I all stress har jag lämnat måtten med torrfoder framme på diskbänken varav nu lilla Peach står och äter för fullt.
Innan jag vet ordet av har hon käkat upp i princip hela dagens intag. Det är precis som någon sa som var här "De är ju värre än småbarn" och ibland kan det faktiskt kännas så även om jag älskar dem över allt annat.
2 min senare, fortfarande kvar på diskbänken börjar stackarn att kräkas. Snabbt ner på golvet med henne och sedan är man i full gång med att skura köksgolvet också...
Men efter allt, är det här ändå triviala saker att beklaga sig över och jag bestämmer mig för att resten av dagen i alla fall ska bli bra. Jag är ju trots allt ledig och håller det bara uppe så ska jag ta cykeln ut en runda. Igår var jag inne hela dagen och idag längtar jag efter lite frisk luft.
Ha en bra fredag alla!

0 comments:

Post a Comment